Laxskinn o Tjäderrompa.

Igår fixade killarna i Bygdeå mera skinn till mig. Det känns huskut bra att ha dom däruppe som hjälper tant.
Så har jag ju Kläppen storfiskarn, som även är jägare o nu har en Tjäder i sin frys, varav den bakre delen är tänkt att tillägnas mig.
Av den röven är det tänkt att bli en väggprydnad som bilden nedan.
image3

Vidare så har vi idag varit o inspekterat svågerns garagegrund som han sliter med, hämtat peran till vinterns behov hos farsgubben, plockade upp momma som varit hos Björn o plockat Svarta vinbär o sist men inte minst har vi hart celebert besök av dotra med fjås som tog sig tid i höstrusket att inkomma en stund.
Imåra bär det nog av Norrut om vädret tillåter. Vi ska installera en till hundkoja i Mallan Plutts hundgård så att alla hundar får plats.


Inte underligt

att man är trött när man vaknar. Arbetspasset är tydligen inte över bara för att man lägger sig.
Natten började med att Christer kom hem från jobbet full som en kastrull, så skulle man försöka få honom i säng.
På något lustigt vis befann sig min mor hos mig o hon lyckades dratta ur sängen med ett brak... Så var det henne man skulle försöka återställa på sin plats.
Nästa pass var att någon vänlig själ matade dotterns hundar så till den milda grad, att de måste ut mitt i natten o vem passade inte bättre att rasta dom än jag! Jodå!
Väl utgången så befann jag mig plötsligt i en djurgård av stora mått. Det var fajtandes hästar, fåglar av alla slag, lamm, rävar m.m. m.m. i hundgården, men hundarna rymdes där o så jag förstås.
När jag stod o väntade på att de skulle uträtta sina behov, dök en stor neonskylt upp på väggen o där stod med STORA Röda bokstäver: OJ. MALIN HAR VISST SLUTAT ANDAS!
Hjärtat stannade,
Vad kan inte hända i drömmarnas värld.
Så vaknade jag av ett SMS. Det var en berusad Malin o Henrik som ville ha skjuts hem.
03.45 var jag åter i mitt kära hem, utan fyllkaja, mor, hundar...bara Greta! O Malin andades när jag lämnade av dom i tryggt förvar i Hökbäck!
Sängen väntade igen o äntligen blev det lugn o ro.
Idag bär det av mot sommarstugan med Laxskinn från Bygdeå, som ska få känna på lite skrapning, fjällning o garvning. Har jag tur kanske jag får mig en kopp kaffe så jag vaknar.

Idaag ni...

så har mr Bengan förärat mig med en båttur, ett Gäddskinn att stoppa i frysen, en Harr som nu ligger i min mage, samt bjudit på kaffe i sommarstugan.
Vidare har jag avlagt ett besök hos rymlingarna, som inte alls var intresserad av att hälsa på mig.
De låg mest bara o sov, eller så var det en fint. I själva verket kanske dom planerar för en ny 3-dagarssemester från husse o matte.
Här planeras nu ett soffbesök innan sovklockan ringer.
Tack o hej, leverpastej.

Lugn i själen...

Kan man känna sig idag. Hundarna är hemma hos sin husse o matte efter säkert en spännande men tröttsam strapats. Kan tänka mig att de är lika stelbenta som sin "momma".
O så regnar det så jag ska inte göra ett skapandes dyft utomhus idag o inte inomhus heller för den delen.
Ska på sin höjd kolla om jag orkar tända på de ljuslyktor jag gjort.

image1

Jahaja

Nu har syrran fixat en blogg till mig, så nu måste man börja fundera på vad man ska göra här då, men jag funderar på den saken en annan dag. Just nu har jag knoppen full med andra tankar.
Dotras hundar Loke o Vila har lyckats rymma från en holme i Indalsälven, så  kugghjulen rullar  för fulla muggar hur man ska hitta dom då. Kan ju mest bara tänka, för springa i skogen är jag inte så kapabel till. Skulle väl bara ställa till med ännu mera bekymmer för de redan involverade sökarna.
Bättre för dom att rikta in sig på att hitta hundarna än en stelbent klimakteriekärring oxå.
Nä, nu blir det inte mer skrivet idag. Ska hålla alla mina tummar för hundarna nu!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0